Surnadal slått på målstreken i Klassequizen

Laget fra Surnadal prikket inn full pott i runde etter runde.
Nyheter

Synnøve Aukan Meisingset, Amund Pihl Strand og Erik Kårvatn fra Surnadal ungdomsskole imponerte med sine kunnskaper om de ulike kategoriene - om alt fra grunnstoff til hotell, tenner og ørken.

Og det startet så veldig bra: Laget prikket inn full pott i de fire første rundene. Så ble det to runder med to av tre poeng, før full pott igjen i runde 7. Da fikk de tre fra Surnadal en liten luke til det neste laget - et forsprang de andre måtte jobbe hardt for å ta igjen. Surnadal var ikke minst sterke i hurtigrundene - på en av rundene var laget det raskeste av alle, og sikret seg et viktig ekstrapoeng.
Motstanderne nærmet seg imidlertid igjen, og etter kategori 12 konstaterte programlederen at det nå begynte å bli veldig spennende, ettersom bare ett poeng skilte de to lagene i tet. Det var også tett til neste lag. Surnadal beholdt imidlertid ett poengs ledelse helt fram til den aller siste runden. Laget hadde da svart riktig på hele 49 av de 57 spørsmålene!

Ballongspurt

I selve sluttspurten skulle de tre beste lagene - Surnadal ungdomsskole, Smestad ungdomsskole og Myre skole - måle krefter. Her gjaldt det å både ha med seg beina og hodet. Deltakerne skulle svare på ni spørsmål, fordelt på tre runder, og sprekke seg gjennom to ballongvegger på vegen mot målstreken.

Surnadal startet også her bra, og svarte riktig på de tre første spørsmålene. Men så ble det noen feil - og "straffetid" som kostet laget seieren. Laget brukte 1:18.73 på løypa. Begge motstanderne var raskere og gikk forbi Surnadal, men programleder Selda Ekiz røpte at så lite som ett sekund skilte andre- og tredjeplassen.

- Men de som var kjappest, var Smestad, sa hun.

Dermed glapp finaleplassen for Surnadal - på målstreken. Laget har likevel fortsatt muligheten til å få plass i finalen 18. mai som såkalt "lucky loser". Det er nemlig ikke bare de to beste i hver delfinale som går videre til hovedfinalen - men også en slik "lucky loser".

- Koste seg

Ove Magne Aasen er elevenes lærer. Han sier til Driva søndag at hans inntrykk er at elevene hadde en flott opplevelse - sjøl om selve avslutninga på konkurransen, der elevene ble slått med så lite som ett sekund, naturligvis var litt bittert.

- De koste seg i Oslo med blant annet historisk museum og elektrisk sparkesykkel, forteller han.

Han tilføyer at lærerens rolle kun handlet om logistikk og pratisk organisering i forbindelse med deltakelsen.

Det er grunn til å minne om at det var hele 544 lag fra hele landet som deltok i Klassequizen. Før kveldens runde sto 36 lag tilbake. 

Finalen som skal avgjøre hvem som er landets smarteste 10. klasse, er 18. mai.