"Satanistsymbol" tagget i grusen i Surnadal

Lørdag morgen oppdaget Tor Arne Moen at det var tagget i grusen ved kloakkanlegget i Surnadal. Kontaineren som sto utenfor har også fått gjennomgå.

Symbolet utenfor kloakkstasjonen målte ikke mer en 30-40 cm i diameter, men Tor Arne Moen fant også brente filler ved symbolet.   Foto: Lisa Botterli Flostrand

Tor Arne Moen kaller taggingen på kontaineren et halvhjertet forsøk på å tegne kjønnsorganer.   Foto: Lisa Botterli Flostrand

Kloakkanlegget på Røtet.   Foto: Lisa Botterli Flostrand

Nyheter

Omtrent klokken 09.00 lørdag morgen fikk politiet i Møre og Romsdal en melding om tagging på Røtet i Surnadal. Det skulle være snakk om noe som kunne se ut som et "satanistisk symbol", et pentagram med ring rundt, i grusen.

Senest fredag ble det oppdaget at noen hadde tagget "Heil Satan" på veggen på Øye Kirke.

Det var teknisk vakt i Surnadal Kommune, Tor Arne Moen, som oppdaget taggingen da han var ute på en rutinesjekk i morgentimene.

- Jeg så det var tagget et symbol i grusen, og at kontaineren ved siden av bygget var blitt tagget en del på. Jeg synes at fargen på malingen kunne minne fargen som ble brukt til å  tagge på Øye kirke og ringte derfor politiet, forteller han.

Et halvhjertet forsøk

Tor Arne Moen vil ikke spekulere i om taggingen på Røtet har noe å gjøre med hendelsen på Øye kirke. Men at det har skjedd i samme tidsrom ser han ikke bort i fra.

- Jeg var her og sjekket sist torsdag kveld, og da jeg kom tilbake lørdag morgen hadde dette skjedd. Så at dette foregikk i samme tidsrom som taggingen på Øye er ikke umulig, sier han.

Selve symbolet i grusen var ikke større en 30-40 cm i diameter, men kontaineren hadde fått seg en real omgang.

- Personene som har gjort dette har utført et halvhjertet forsøk på å tagge kjønnsorganer på kontaineren, sier Moen.

Brente filler

Utenfor kloakkstasjonen ser man at personene har gjort et par forsøk på å tagge pentagrammet, da de har visket ut to av forsøkene i grusen. Det siste ble stående, og her fant også Moen noen filler som det hadde blitt satt fyr på. Disse ble tatt med av politiet da de gjorde undersøkelser på stedet.

Politiet oppretter sak på forholdet, og ønsker tips i saken på telefon 02800.