Spitfire-flyet som styrtet i 1942 skal fly igjen

Lilli Husby sto for programmet i Surnadal kulturhus på frigjøringsdagen og veterandagen 8. mai – med historien om Spitfire-flyet som styrtet på Nordmarka 5. mars i 1942 og skjebnen til piloten. Nå pågår rekonstruering og gjenoppbygging av flyet.

Ny bok: I boka «Sandys Spitfire» skriver initiativtaker og forfatter Tony Hoskins om flyet og pilotens skjebne. Onsdag refererte Lilli Husby litt fra denne da hun fortalte historien omkring Spitfireflyet som styrtet på Nordmarka i 1942 - og om pilotens skjebne.   Foto: Gøran Rønning

Nyheter

77 år har gått siden Alastair «Sandy» Gunn måtte hoppe ut i fallskjerm over Nordmarka 5. mars 1942, etter at kuler fra tyske jagerfly gjennomboret hans Spitfire AA 810, – noe som også beseglet hans egen skjebne. Denne historien serverte kulturleder i Surnadal, Lilli Husby, under «onsdagstreffet» i Surnadal kulturhus 8. mai.