Sirkusartist falt fra stang oppunder taket under forestilling i Molde

Forestillinga fortsatte etter at en mann falt ned fra en sju meter høg stang oppunder taket under Cirkus Agoras forestilling i Molde fredag kveld.
Nyheter

(Romsdals Budstikke:) Carl Henrik Indbjør var en av de rundt 250 publikummerne på forestillinga, og forteller Rbnett hva som skjedde:

– Mannen som falt ned, var på toppen av en stang som gikk fra bakken og opp. Han befant seg oppå stanga da den løsnet og han gikk rett i bakken.

Forestillinga, som startet på Retiro kl. 18, hadde kl. 19.30 nettopp hatt pause.

– Det er en ambulanse på stedet. Nå bæres mannen ut av helsepersonell. Direktøren er naturlig nok veldig preget av hendelsen, men han velger å fortsette forestillinga, sier Indbjør.

Direktør i Cirkus Agora er Jan Ketil Smørdal. 

En publikummer skadd

Indbjør opplyser videre at halvparten av publikummerne har forlatt forestillinga. Forestillinga fortsatte etter pausen med et innslag med klovner.

Rbnett har også snakket med en annen mann på stedet, som forteller at også en publikummer er skadd, med et kutt over øyet. Det så imidlertid ikke alvorlig ut, slik vitnet vurderte det. 

Det er mange barn på Cirkus Agora-forestillingen i Molde fredag kveld.


Politiet gjør avhør på stedet

Politiet meldte om arbeidsulykka kl. 19.38, og opplyser at fallet var på rundt sju meter. De skriver også at sirkusartisten ble kjørt til sjukehus.

Kl. 20.00 forteller operasjonsleder John Bratland til Rbnett at politiet er på stedet:

– Slik situasjonen er nå, har vi fått tak i det vi trenger å undersøke. Dermed er det ikke nødvendig å avbryte eller ta pause under forestillingen. Den er for øvrig i ferd med å bli avsluttet nå uansett, sier han.

– Nå fortsetter vi med avhør og undersøkelser på stedet.

Bratland sier også at en publikummer ble skadd.

– Vi vet imidlertid ikke hvor han ble av. Noen har sagt at han ble hentet av en ambulanse, men vi vet ikke.


OPPDATERT: Politiet melder at ingen av de to som ble kjørt bort av ambulanse, er livstruende skadd. Artisten har fått skade i et bein, mens publikummeren har fått en kuttskade i hodet.


Saka ble først publisert av Romsdals Budstikke.