Strålende 17.mai over hele distriktet

Flott feiring i Nesset.
Nyheter

Stålende sol og en temperatur på rundt 20 grader i skyggen dannet rammen rundt årets 17.mai feiring. Slik også i Nesset der dagens taler, Mellvin Steinsvoll, blant annet pekte på at årets feiring er den siste i  Nesset som egen kommune. Neste år er Nesset blitt en del av nye Molde kommune.

Årets folketog i Eidsvåg stilte opp på Alstadplassen og gikk til Nesset omsorgssenter det Nesset skolekorps satte stemningen med feiende flotte toner. Man kjenner på nasjonalfølelsen når "Norge i rødt, hvitt og blått", "Ja vi elsker" og "Fagert er landet" toner ut over en fullsatt plass med glade og feststemte mennesker.

Nesset kommune har bygd om både bygningen og uteplassen ved Nesset omsorgssenter. "Lårhalsbakken" er erstattet av en flott anlagt plass der folketoget stoppet på. Mange beboere fulgte med fra verandaene ved de to avdelingene. Tradisjonen tro hadde 17.mai-komiteen, med Ola Einar Stolsmo i spissen,  med tre fruktkorger til avdelingene. Det blir alltid satt stor pris på. I år var det Kristine Gussiås og Ann Ragnhild Dyrli fra de ansatte som takket både for gaven, musikken og at toget tar turen oppom institusjonen hver 17. mai.

- Mange av beboerne her opplevde krigen da det ikke var lov å feire 17.mai. De setter ekstra stor pris på at dere kommer innom, sa Gussiås.

Folkefesten i Eidsvåg fortsetter utover dagen i Nessethallen. På ettermiddag er det feiring i nær sagt alle bygdene i kommunen.

Se bildene øverst i saken.