Hydro Cup er i gang!

204 lag med spillere fra sju til 17 år møtes til dyst på 22 baner i Sunndal i helga. Hydro cup har holdt på i 30 år og jubileet skal sjølsagt feires under årets cup.

DRØMMESTART: Her jubler Sunndal etter god innsats mot et av laga fra Strindheim i åpningskampen.   Foto: Inge Nordvik

Nyheter

Det ble en jevnspilt og god kamp mellom Sunndal G11 og Strindheim i åpningskampen på Sjølseng fredag kveld.

Sunndal var veldig godt fornøyd etter å ha avsluttet kampen på overbevisende vis. Også lørdag og søndag skal det spilles ytterligere to kamper. På Sjølseng spilles det parallelt på tre baner, og allerede på fredag ble mange kamper avviklet.

Nå skal det gå slag i slag gjennom hele helga!

Vært med i 30 år

Gunnar Olav Furu har vært med fra start, men har varslet at han ikke vil ha noen lederrolle videre framover. Men å holde seg helt unna, klarer han nok ikke.

– Jeg vil sjølsagt være med på det som er viktig og fint dugnadsarbeid i kommunen videre, og noe som folk flest med hjerte for heimplassen og idretten bør være med på, sier han.

Hydro Cup feirer 30 år, og Gunnar Olav Furu har hatt hånda på rattet fra start. Fra neste år ønsker han ikke å ta noen lederrolle lenger, men dugnaden vil han være med på.  Foto: Ingrid Ellevset

 

Og det er hele 350 frivillige som er med og gjør cupen til den årlige begivenheten den har blitt.

1.500 skal overnatte på skoler rundt om, og da trengs det folk til å legge til rette og sørge for mat til alle disse.

I tillegg er det mange som overnatter på campingplasser og samfunnshus rundt om som ordner seg sjøl.


Furu forteller at selve cupen har en omsetning på rundt 2 millioner – og med ringvirkninger for overnattingssteder, serveringssteder og for butikker på Sunndalsøra og omegn.

Cupen starter fredag ettermiddag 31. mai og varer til søndag 2. juni der tilreisende fra de nærmeste stedene overnatter heime. Men med de aller fleste deltakende lagene fra byene i Midt-Norge – Trondheim, Røros, Kristiansund, Molde og Ålesund, kreves det mange overnattingsplasser.

Som vanlig er det Molde FK som er størst med flest påmeldte lag.

For de aller yngste – spillere fra 7 – 9 år, spilles det femmerfotball.

Så er det sjuerfotball for den aller største gruppa med spillere fra 10–12 år.

– Til og med 12 år får vi ikke lov til å offentliggjøre resultat fra kampene, og alle spillerne får den samme medaljen. Fra 13 år og oppover spilles det imidlertid om gull, sølv og bronse i hver klasse, forteller Furu.

Det spilles også nierfotball i noen klasser, og sjølsagt elleverfotball med 11 mann på banen på hvert lag.


Det vil sjølsagt dreie seg aller mest om fotball disse tre dagene, men med så mye barn og ungdom samlet, blir det sjølsagt etterspørsel også etter andre aktiviteter.

I og med at Hydro cup fyller 30 år, blir det mye å være med på i forbindelse med jubileumsfeiringen.

Hoveddelen av feiringen foregår på Øratorget lørdag kveld blant annet med bruskassestabling, hilsen fra ordfører Ståle Refstie og konserter med Tore Pedersen og med Alekto.

Du kan også være med på traktorsafari og fra kl. 21.00 få med deg finalen i Champions League mellom Tottenham og Liverpool i Keila i Sunndal kulturhus, et tilbud mange av cupdeltakerne helt sikkert vil benytte seg av.

Kino, diskotek, åpen skatepark og åpen svømmehall er også blant tilbudene gjennom helga.– Øyvind Vadla vil kjøre i gang klatreleiker, og vi får skatere fra Oppdal til å demonstrere teknikker i skateparken, opplyser Furu.

Men som nevnt – det dreier seg først og fremst om fotball der både spillernes- og publikums ve og vel er viktig for arrangørene.

– Vi hadde sjølsagt ønsket oss fint vær denne helga, men det ser ut til at det delvis kan bli litt småsurt, konstaterer Furu.

På yr.no meldes det regn fram til fredag kveld, men med oppholds fra i 18-tida.

Lørdag ettermiddag meldes det også noe regn og temperaturer under 10 grader. Det gjelder for publikum å kle seg for å kunne stå i noen timer og se fotball.

Til finalene på søndag meldes det oppholds, og litt bedre temperaturer. Hydro cup blir nok en begivenhet i år også.

GJESTFRITT: En av beboerne i nærheten av Rotvoll på Holten viser stor velvilje overfor påtrengende behov som kan oppstå i en stresset situasjon i tilknytning til kamp. Dermed har han framsatt ovenstående tilbud til trengende (fra Facebook).