Tok med sjukeheimsbeboere på tur

Frivilligsentralen søker syklister.

Syklet: Stian Sandnes tok med to beboere ved sjukeheimen på sykkeltur.   Foto: Privat.

Nyheter

Etter henvendelse fra selvutnevnt frivillig syklist Stian Sandnes tok frivilligsentralen kontakt med sjukeheimen ved NOS om å få lov til å tilby beboerne der sykkelturer, på den spesialbygde elsykkelen som har plass til to passasjerer. Sykkelen ble kjøpt inn til NOS av minnegavene etter Lidvin Aarstad.

Sykkelsesongen er godt i gang allerede, så på under ei uke ble det satt dato for opplæring med sykkelen. Det var helt nødvendig, syns både Stian og Marie Teigland, daglig leder for frivilligsentralen. Å sykle på denne sykkelen er annerledes, men gøy – og ikke så tungt som en skulle tro. Etter en time med øving og innkjøring var Stian klar til å ta med to beboere ved NOS ut på sykkeltur i strålende sol. En suksess vi ønsker å gjenta minst en gang i uka sommeren gjennom.

Dersom flere kunne tenke seg å være med å bidra med sykling så kan det organiseres flere opplæringsrunder. Også på ettermiddag. Det frivillige oppdraget kan utføres enten på dagtid eller ettermiddag. Interesserte frivillige syklister kan ta kontakt med Marie i frivilligsentralen.

Tekst og foto: Marie Teigland