Melder sol og rundt tjue grader

Fint vær for Ålvundfjorddagan

I helga blir det rockefot og allsang i sommernatta, fotballturnering, andeløp, triatlon og indianerleir på og ved Ålvundfjord stadion.

Allsang i sommernatta: Stage Dolls skal skape den gode stemningen på Ålvundfjord stadion lørdag.  Foto: -

Nyheter

– Litt hektisk nå i innspurten, men vi er i rute!, forsikrer Nina Bjørnstad i komiteen for årets Ålvundfjorddaga noen dager før det braker løs. Arrangementet er et stort løft for bygda – og gir både trivsel og viktige inntekter for arrangør Kvass/Ulvungen FK.

De siste dagene har mye skjedd på området, blant annet er det lagt kunstgras på en del av stadion, og vant er også på plass for å ramme inn det som skal være knøttebanene på fotballturerninga søndag.

Knøttebaner: På en del av stadion er det nå lagt kunstgras som knøttespillerne skal få boltre seg på søndag. Slike løft kan Kvass/Ulvungen FK makte blant annet som følge av inntektene fra Ålvundfjorddagan. Foto: Kvass/Ulvungen.  Foto: -

 

 Fram mot helga vil også andre ting skje på uteområdet. Blant annet skal det reises et stort telt ved stadion.

Det er mange som står på både før, under og etter arrangementet.

– Folk stiller opp og gjør en helt enorm innsats, berømmer Bjørnstad.


Ålvundfjorddagan har fått en litt annen form i år enn tidligere. Blant annet er både fotballturnering og triatlon flyttet til søndag. Bakgrunnen for dette er at det er mye som foregår på denne tida av året, ikke minst er det tett mellom fotballturneringene. I år blir det dermed plattdansen lørdag kveld som markerer starten på arrangementet.


Med låter som "Love Don't Bother Me", "Sorry" og "Hard To Say Goodbye" er det Stage Dolls som drar i gang årets arrangement i Ålvundfjord og skal skape den gode stemninga på platten utover lørdagskvelden. Et band med en historie som strekker seg 30 år tilbake i tid – og med adskillige klinelåter på samvittigheten. Låter mange har et forhold til. Arrangørene kan trolig trygt forvente allsang når Torstein Flakne, Terje Storli og Morten Skogstad rocker stadionområdet utover sommernatta!

– Stage Dolls har aldri spilt i Ålvundfjord før, så det er på tide at de kommer! Vi ser at det er populært og mange som "liker" på Facebook, så vi håper på 800-1000 besøkende, sier Bjørnstad.

Stage Dolls: Arrangørene håper på mye folk når de slår på stortromma med Stage Dolls lørdag. 

 

Hun medgir at det er et lite sjansespill å arrangere utendørskonsert – men registrerer at værgudene ser ut til å spille på lag, også i år.

Oppvarming er det lokale Party Kings som tar seg av.

Nytt av året er at det blir et eget, avgrenset område med telt med ølservering og 18-årsgrense.

– Det er noe som har vært etterspurt i mange år. Det er mange som ønsker å kjøpe seg en øl når de er på festival eller konsert, sier Bjørnstad. Håvard Aune og Siri-Merete Skar har ansvaret for skjenkingen.


Søndag er barnas dag i Ålvundfjord – med mye på programmet. Fra tidlig formiddag blir det fotballturnering for knøtte- og minispillere, lillejente og lillegutt. Til sammen 36 lag er påmeldt, både fra Sunndal og andre sida av fjorden. Det skulle borge for mye god og ekte fotballglede. Målet er å skape gode fotballopplevelser for de unge spillerne, understreker arrangørene. For de yngste foregår turneringa på kunsgras, mens de andre spiller på grasmatta på stadion som deles inn i mindre baner på vanlig måte.

Mye folk: Det bruker å være mange besøkende på Ålvundfjorddagan - som også ofte er heldige med været. Her fra fjorårets arrangement.  Foto: Kvass/Ulvungen

 

Mens turneringa pågår blir det også indianerleir med aktiviteter som bueskyting, natursti og leker, samt salg av grillmat og åpen kiosk.

Klokka 12 blir det triatlon for voksne. Konkurransen beskrives som en uhøytidelig styrkeprøve, med 400 meter svømming, 10,8 km sykling og 2,5 km løping i nærområdet. Det er mulig å melde seg på helt fram til start. Bjørnstad understreker at dette er et veldig publikumsvennlig arragement – her kan en følge innsatsen til deltakerne hele vegen, og heie dem inn mot mål.

Triatlon: Uhøytidelig styrkeprøve på og ved Ålvundfjord stadion. Det er konkurranse for både voksne og barn.  Foto: Elin Høstmark

 

Litt utpå dagen får også barn fra 3. klasse konkurrere i triatlon, med løp i vann, sykling i området rundt Ålvundgardan og så ei løype i terrenget rundt stadion. Dette har vært et populært innslag, og de siste årene har stadig flere blitt med.

Det store andeløpet i Ulvåa med påfølgende premieutdeling avslutter arrangementet. Åtte hundre ender slippes også i år, og hovedpremien er 25.000 blanke kroner. Det er fortsatt mulig å sikre seg det som kan være vinneranda, sier Bjørnstad.