C

Langset etablerer produksjon av biomassemålere i Eidsvåg

I løpet av sommeren skal det etableres produksjon av biomassemålere for bruk i oppdrettsnæringa i Eidsvåg. – Dette har vi tro på, sier industrigründer Odd Arne Langset.

store muligheter: – Produksjonen av biomassemålere kan bli virkelig stort for oss, sier Odd Arne Langset i Langset-konsernet. 

Nyheter

Det var i fjor Langset-konsernet gikk inn med flere millioner kroner i egenkapital og overtok eierskapet i firmaet iTecSolutions i Flekkefjord. Firmaet produserer biomassemålere som brukes av oppdrettere for å få kontroll med både vekst og vekt på fisken i mærene. Fisken blir filmet av et spesielt kamera, og gir presise tilbakemeldinger på biomasse og vekst. Det er produksjonen av kamera og utstyr som nå skal flyttes til Eidsvåg og Langsethallen. Firmaet skal fortsatt ha en utviklingsavdeling i Flekkefjord der det hele startet, men produksjonen flyttes i løpet av seinsommeren til Eidsvåg.