Nei til heliumballonger

Nå blir det forbud mot salg i Sunndal.
Nyheter

Jonas B. Koksvik (SV) har i en interpellasjon tatt til orde for et forbud mot heliumballonger i Sunndal kommune. Han har vist til at for eksempel MR-skannere ved sjukehusene er avhengige av helium og at Nobelpris-vinner Robert Richardson har sagt at prisen på en ballong burde være nærmere 1000 kroner for å gjenspeile hvor verdifull heliumgass egentlig er.

I tillegg kommer problemet med plastforurensning etter at ballonger på avveie havner i naturen.

Koksvik mener Sunndal som kommune må være seg sitt samfunnsansvar bevisst, og forby heliumballonger. I kommunestyremøtet onsdag fikk han støtte fra ordfører Ståle Refstie, som også pekte på at helium er en viktig og begrenset ressurs samt at ballonger på avveie bidrar til plastforurensning. 

Kommunestyret vedtok enstemmig å be kommunedirektøren innarbeide et forbud mot salg av heliumballonger med virkning fra 1. juli.

Flere andre kommuner i landet har også de siste årene forbudt salg av heliumballonger.