Damene på telefonsentralen minnes ei tid som ikke kommer tilbake

Ja, slik klang det i telefonen i huset som ble bygd for å huse telefonsentralen på Vågland. Den 19. juni ble historien gjenfortalt i Villa Viungen av Nils Halse og Aase Fjærli. De 30 tilhørerne lyttet og bidro med historier fra vår nære fortid.

Demonstrasjon: Her demonstreres hvordan gamle manuelle telebord blir operative mot moderne mobiltelefon. Midt på bildet ved telebordet opererer Aase Fjærli bordet. Tove Karin Halse ringer ut med gammel telefon. Bakerst står Nils Halse og tar imot på sin mobil. 

Nyheter

Nils Halse tok tilhørerne med gjennom telehistorien. Han viste bilder, og han demonstrerte et gammelt telefonbord. Et lignende hadde stått i Viungen. Så fikk han telefonbordet operativt mot en mobiltelefon. Aase Fjærli var operatør. Tove Karin Halse Lervik brukte «gammeldags» telefon koblet til bordet, og Nils Halse fikk inn samtalen på sin mobil.