Varsel om rødt farenivå for Veslemannen

Ustabil.
Nyheter

NVE setter opp farenivået til rødt for Veslemannen på grunn av økte bevegelser og mange steinsprang.

Veslemannen er en liten, men svært aktiv del av fjellpartiet Mannen.

- Mye av snøen smeltet lørdag, og natt til i dag, 7. juli, økte bevegelsene betydelig i et område i den øvre delen. Det har gått mange steinsprang fra området. I morgentimene søndag er det tegn på at bevegelsene øker i nedre delen, og vi setter derfor rødt farenivå, sier Lars Harald Blikra, seksjonssjef i NVE.

Farenivået ble satt til oransje 5.juli. Bakgrunnen for dette var at det var kommet 25 cm nysnø i fjellet og varsel om varmere vær. NVE vurderte at snøsmelting kunne føre til økte bevegelser i fjellpartiet.

Forflytning siste døgn har vært 163 mm/døgn i øvre del av fjellpartiet og 15 mm/døgn i frontpartiet.

To daglige rapporter

Ved rødt farenivå blir to daglige rapporter publisert ca kl 09:00 og ca kl 18:00 på: www.varsom.no/fjellskredovervaking/varsel/veslemannen/