Flere innbrudd den siste tida:

Politiet ber folk passe litt ekstra godt på nå

Etter flere innbrudd i regionen den siste tida ber også politiet i Surnadal innbyggerne om å passe litt ekstra godt på det man eier – og gjerne naboens eiendom også.

– Pass på: Politiet gjør folk oppmerksomme på at det har vært flere boliginnbrudd blant annet i Oppdal og Sunndal den siste tida. Politiførstebetjent Ola Dalsegg ved lensmannskontoret i Surnadal ber alle være litt ekstra våkne og passe på verdigjenstander – og gjerne holde et våkent øye til nabohuset også. 

Nyheter

Sist uke ble det begått mange boliginnbrudd i Oppdal, og politiet der har oppfordret folk til å passe godt på, og også sjekke nabohus om naboen er borte på ferie. Denne uka frykter politiet at denne innbruddsbølgen fortsetter på Sunndalsøra.

Aura Avis skriver tirsdag at det natt til mandag ble begått et innbrudd i et privathus på Sande-området og at politiet frykter dette kan være starten på et tjuveriraid i Sunndal, ettersom dette innbruddet har fellestrekk med en rekke innbrudd i både Oppdal og i Kristiansund-området den siste tida.

– Det virker som om det er brukt samme framgangsmåte ved innbruddet på Sande som på Oppdal og i Kristiansund. Det er de samme tingene som blir tatt, kontanter og en viss type verdisaker, så vi ser alt dette i en sammenheng, sier Jan Oddbjørn Kolmann Johnsen ved Sunndal lensmannskontor til avisa.

Politiet ønsker tips i saka.

– Sikre verdigjenstander

Politiet i Sunndal opplyser videre at de gjerne vil komme i kontakt med føreren av en Peugeot Boxer med utenlandsk registreringsnummer; BH 472 4 AK. Det poengteres imidlertid at bilen ikke nødvendigvis har noe med saka å gjøre.

På bakgrunn av innbruddene i Oppdal og Sunndal ber også politiet i Surnadal innbyggerne i politidistriktet om å passe ekstra godt på verdisakene sine og ta forholdsregler. Politiførstebetjent Ola Dalsegg minner om at det ikke er lange vegen fra Sunndal til Surnadal.

– Vi er ikke skånet for sånt som boliginnbrudd her heller. Vi ønsker ikke å skremme folk, men vil gi alle en liten påminnelse om å ha dette i bakhodet og sikre verdigjenstandene sine, sier han.

– Hjelp hverandre

Dalsegg påpeker at det spesielt i disse ferietider er all grunn til å være ekstra påpasselig, og han oppfordrer også naboer til å hjelpe hverandre.

– Ha gjerne et ekstra våkent øye til nabohuset nå i sommerferien og hjelp hverandre med å passe på. Det er naturligvis viktig at alle påser at dører og vinduer er stengt når de reiser på ferie, sier han.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 02800.