Dro fra hunden i flere dager

Får ikke eie dyr i minst fem år

Eieren forlot hunden heime uten tilsyn i fem dager. Da Mattilsynet kom på inspeksjon, fant de hundeavføring i alle rom i boligen. Nå må eieren i fengsel, og får inntil videre ikke eie dyr.

Fengsel: Mannen ble dømt til fengsel i 18 dager. Han får heller ikke eie hunder eller andre dyr – i minst fem år. 

Nyheter

Det var i april i fjor mannen forlot hunden sin alene i boligen han leide i Surnadal. Det hadde gått flere dager da huseieren oppdaget at ytterdøra til boligen var åpen. Han visste at mannen var bortreist. Han fikk en telefon fra en nabo som hadde observert hunden, og dro og hentet dyret. Han kunne imidlertid ikke få tak i eieren, og ringte derfor politiet og informerte om at hunden hadde vært alene i boligen helt siden fredagen før, fem dager tidligere.