FREDAGSGJESTEN

Ser lyst på livet – tross mye motgang

Sauebonde, mekaniker og «potet» Bjarte Morten Røen har lurt døden flere ganger og har hatt sitt å stri med, men gjør det beste ut av alt. Nå forbereder han helgas sauesanking.
Nyheter

Smilet på plass: Til tross for mye motgang i livet er sauebonden Bjarte Morten Røen i Surnadal en munter fyr som tar dagene som de kommer. Smilet er alltid på plass. Bildet er tatt på heimgarden Tværlia – eller Langhæ’n – under årets aversjonskurs i regi Surnadal JFF, som har vært holdt her i over 30 år. – Viktig å stille opp for slike kurs for å få hunder sauereine og hindre at løshunder jager husdyr i utmarka, sier han. Nå starter sauesankinga og han er glad for at rovdyra ser ut til å ha holdt seg unna i år. 

 

Bjarte Morten har jobbet på gard helt fra oppveksten, og med tungt mekanisk arbeid fra 1995. I 2006 tok han over sauebruket Tværlia i Surnadal – eller Langhæ’n som det kalles til daglig – etter foreldrene. I tillegg driver han i dag eget verksted på garden, under mottoet «ALT kan repareres ALLTID».