Feirer lagseier for Mattilsynet i Surnadal – takker alle gode krefter

Mattilsynets ansatte i Surnadal takker politikerne som har jobbet for at kontoret deres ikke blir nedlagt. Stortingsrepresentant Steinar Reiten fra KrF har vært en sentral brikke i arbeidet.

- En lagseier: Ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) Surnadal, varaordfører Ivar Betten (Ap) Halsa, ordfører Ola T. Heggem (Sp) Rindal, stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) og tre av de fire ansatte ved Mattilsynets kontor i Surnadal Oddbjørn Heggem, Astrid Pihl Hansen og Heidi Berset gleder seg alle over den tverrpolitiske innstatsen som har gitt et positivt resultat. 

Nyheter

Det var stor oppstandelse da det ble klart at Mattilsynet besluttet å legge ned sitt kontor i Surnadal med virkning fra 2021. De fire ansatte med ansvar for Indre Nordmøre skulle flytte kontorsted til Kristiansund. Noe som ville bety de ville bruke mesteparten av arbeidsdagen til å kjøre bil ut i sine respektive distrikter. Da dette ble kjent reagerte politikere spontant. Ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) i Surnadal og stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) fra Surnadal engasjerte seg og det ble en tverrpolitisk oppslutning fra alle kommunene Mattilsynet i Surnadal har ansvar for, for å kjempe for å bevare kontoret.