Feirer lagseier for Mattilsynet i Surnadal – takker alle gode krefter

Mattilsynets ansatte i Surnadal takker politikerne som har jobbet for at kontoret deres ikke blir nedlagt. Stortingsrepresentant Steinar Reiten fra KrF har vært en sentral brikke i arbeidet.

- En lagseier: Ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) Surnadal, varaordfører Ivar Betten (Ap) Halsa, ordfører Ola T. Heggem (Sp) Rindal, stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) og tre av de fire ansatte ved Mattilsynets kontor i Surnadal Oddbjørn Heggem, Astrid Pihl Hansen og Heidi Berset gleder seg alle over den tverrpolitiske innstatsen som har gitt et positivt resultat.  Foto: Geir Forbregd

Nyheter

Det var stor oppstandelse da det ble klart at Mattilsynet besluttet å legge ned sitt kontor i Surnadal med virkning fra 2021. De fire ansatte med ansvar for Indre Nordmøre skulle flytte kontorsted til Kristiansund. Noe som ville bety de ville bruke mesteparten av arbeidsdagen til å kjøre bil ut i sine respektive distrikter. Da dette ble kjent reagerte politikere spontant. Ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) i Surnadal og stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) fra Surnadal engasjerte seg og det ble en tverrpolitisk oppslutning fra alle kommunene Mattilsynet i Surnadal har ansvar for, for å kjempe for å bevare kontoret.