Senterpartiet ser ut til å vinne i Surnadal

Blir det største partiet.

Ser lyst ut: Senterpartiets Gunnhild Bøklepp Bøe, Bergsvein Brøske og ordførerkandidat Margrethe Svinvik ser ut til å bli klare vinnere av valget i Surnadal. 

Nyheter

Tendensen i meningsmålingene før valget synes å være klar. Senterpartiet går kraftig fram, mens Arbeiderpartiet går kraftig tilbake.

Etter at stemmene i Todalen var talt opp gjorde Sp i Surnadal et byks i prosentuell oppslutning fra vel 41 prosent til 48 prosent. Partiet fikk nesten 78 prosent oppslutning i todalen.

Holder tendensen seg er Sp inne i kommunestyret med 13 representanter, ett unna rent flertall. Partiet har allerede fått signaler om støtte fra Frp og KrF, dermed er de sikret ordfører og styringsflertall de neste fire årene.

FrP ser ut til å få to mandater KrF ett. KrF sitt mandat er usikkert, mens Frps to virker sikre. FrP er det tredje største partiet i kommunen så langt. MDG gjør det også godt holder resultatet utover kvelden er partiet inne med to mandater som det fjerde største partiet.

Arbeiderpartiet begynte kvelden med 39 prosent opslutning, men ligger nå på 27 prosent. De hadde åtte er nede i sju. Ordførerkandidat Annett Ranes er litt skuffet over det, men det kan endre seg noe for partiet etterhvert som flere stemmer blir ferdig talte. SV er også inne med en representant. Høyre er redusert fra tre til en så langt.

Ordførerkandidat Margrethe Svinvik i Senterpartiet er som resten av partiet selvsagt godt fornøyd med resultatet så langt. Sjøl om meninigsmålingene gjort før valget som viste en oppslutning på nesten 60 prosent ikke ser ut til å slå til er tendensen klar. Sp går fram og Ap tilbake. Senterpartiet får nok ordføreren de neste fire år.

- Det er gledelig at vi gjør det så godt og at tendensen fra de tidlige meningsmålingene ser ut til å holde, sier Svinvik.

Dette valget kan bli det beste valget for Sp på mange mange år. Ringreven Bergsvein Brøske spår at partiet ender med 12 representanter i kommunestyret og således får partiet den neste ordføreren.

- Det ser lyst ut for oss og Margrethe, sier Bergsvein Brøske.