Bekymrede hundeeiere:

Sjuke hunder i hele landet

Veterinær Guri Kårvatn forteller at hundeeiere er bekymret for sjukdommen som har tatt livet av et tjuetall hunder rundt om i landet den siste tida. Hundeklubben i Sunndal har avlyst alle arrangement.

Følger med: Veterinær Guri Kårvatn, her med Veemtroppens Jippii, følger situasjonen nøye.  

Nyheter

Veterinærinstituttet opplyste søndag at hovedtyngden av tilfeller fortsatt er fra Østlandet, men at det har kommet inn meldinger om sjuke hunder fra "store deler av landet", også Møre og Romsdal og Trøndelag. Det er funnet tegn til samme sjukdom hos alle de sju hundene som har vært obdusert de siste dagene. Den konkrete årsaka til den ukjente sjukdommen er likevel ikke fastslått. Veterinærinstituttet og Mattilsynet beskriver situasjonen som dramatisk og understreker at det jobbes på spreng for å finne årsaken og kunne sette inn de mest effektive tiltakene. Blant det som undersøkes, er dyrefôr, vann og bakterier.