Kan glippe for Torve

Arbeiderpartiets forhandlere jobbet i natt for å få flertall for at Tove-Lise Torve skulle bli ny fylkesordfører. Men ved 04-tida i natt tok forhandlerne pause, uten å ha kommet til noen avtale med Senterpartiet, KrF og Venstre.

Gir seg ikke: Tove-Lise Torve og Kristin Sørheim vil begge bli fylkesordfører.  Foto: Richard Nergaard, RB

Nyheter

ÅLESUND: Etter at opptellingen etter fylkestingsvalget var ferdig ved midnatt, var Arbeiderpartiet største parti i fylket. Da forhandlingene startet like etter midnatt, møttes Ap og SV forhandlerne fra sentrumsalliansen der Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre var enig om å opptre som ei blokk. Sentrumsalliansen krevde at Kristin Sørheim fikk ordførervervet, Arbeiderpartiet sto like hardt på at Tove-Lise Torve skal være fylkesordfører.