Mann omkom i drukningsulykke

En mann fra Nordmøre omkom i Botnavatnet i Halsa.
Nyheter

Nødetatene rykket fredag kveld ut til Halsa etter at en mann ble funnet i sjøen, men det viste seg i ettertid at ulykken skjedde i Botnavatnet i Valsøyfjord. Meldingen om ulykken kom like før kl 21.00.

Rundt midnatt natt til lørdag meldte politiet på Twitter at mannen ble bekreftet omkommet av helsevesen. Det er ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd, og politiet oppretter rutinemessig sak.

- Vi har ingen grunn til å tro at noe kriminelt har skjedd, forteller operasjonsleder Leif Arne Mork.

Politiet skriver på Twitter at mannen trolig har falt ut av båten sin.

- Det kom meldinger om at en båt ble obsertvert drivende på vannet. Kort tid senere ble mannen funnet i vannet av personer som var på stedet. Om de hadde noe tilknytning til den omkomne har jeg ikke kjennskap til, sier Mork.

Av hensyn til de pårørende ønsker ikke politiet å si noe om mannens navn eller alder, men sier han er fra Nordmøre.

Vanskelige forhold

Botnavatnet er en innsjø i Valsøyfjord, omtrent 400 mth. Det går ikke bilveg helt fram, og hjelpemannskapene brukte derfor noe tid på å komme seg fram til ulykkesstedet.

- Helikopteret ble hindret av været, og det tok derfor noe tid før mannskapet kom fram da de måtte gå til fots og bruke båt. De som fikk mannen opp av vannet satte i gang med hjerte- og lungeredning før mannskapene var på plass, forteller Mork.