Markerer motstand mot vindkraftutbygging:

– Ta med hele familien og bli med!

Tirsdag 8. oktober klokka 19 inviteres både store og små til å bli med på vardebrenning for å markere motstand mot planene om vindkraftutbygging.

Aktuelt område: Dette 3036 km² store området er av NVE utpekt som godt egnet for vindkraftproduksjon. Kartutsnitt fra NVEs kartkatalog. Nå manes det til aksjon mot planene.  Foto: NVE

Nyheter

Mange kommuner og store områder blir sterkt berørt om Nasjonal ramme for vindkraftutbygging blir vedtatt som foreslått. Ett av de 13 områdene som NVE har foreslått som egnet for vindkraftindustri omfatter blant annet store natur – og friluftsområder i kommunene Surnadal, Rindal og Heim, med flere.

Silje Beate Holten og Iren Sæterbø i Surnadal, samt Magne Løfaldli i Rindal, går i bresjen for lokale markeringer i protest mot disse planene.

I Surnadal kommune er det på Brattset i Bæverdalen det skal tennes et stort bål klokka 19 denne kvelden, og i Rindal blir det vardebrenning på Furuhaugfjellet.

– Dette blir arrangement der hele familien kan delta, og folk må gjerne ta med seg både pølser for grilling og en termos med kaffe eller andre ting å kose seg med, sier Sæterbø. Hun legger til at varme klær og hodelykt også er å anbefale på denne tida av året.

Vardebrenning: Iren Sæterbø, Magne Løfaldli og Silje Beate Holten er blant dem som engasjerer seg sterkt i kampen mot vindkraftutbygging og håper at mange i Surnadal og Rindal vil bli med på vardebrenning for å markere motstand mot dette.   Foto: Gøran Rønning

 

Det er ellers opprettet arrangement på Facebook for å få med flest mulig.

– I Rindal blir det vardebrenning på Furuhaugfjellet, rett opp for Børset bakeri, forteller Løfaldli.

De tre oppfordrer flest mulig til å bli med på denne markeringen 8. oktober, der det også vil bli holdt appeller. Dette er ellers en del av en landsomfattende motstandsmarkering som organisasjonen Motvind Norge står bak.

Les mer utfyllende sak om blant annet planer, konsekvenser og motstand mot en slik vindkraftutbygging her:

 – Viktig å markere motstand nå – så snart konsesjonen blir gitt er det for seint! (+)