Oppdatert: En person bekreftet omkommet

Bil i sjøen i Øksendal.

  Foto: Eva Gikling

Nyheter

Ei kvinne i 60-åra fra Sunndal omkom etter en utforkjøring i Øksendal torsdag.

Kjøretøyet havnet i sjøen ved fylkesveg 62, et par kilometer fra Øksendal i retning Jordalsgrenda.

Politiet meldte om ulykka klokka 12.47. Da hadde politiet blitt varslet om at en bil hadde blitt sett ute i sjøen. Kjøretøyet lå rundt ti meter ute i sjøen, og helt under vann. Kjøretøyet kunne imidlertid observeres fra land. Nødetatene rykket ut til stedet. Redningsdykkere ble også tilkalt, og kom til stedet, der de fikk sjåføren ut av kjøretøyet og inn til land. Lege på stedet bekreftet at kvinna var omkommet.

 

Politiet opplyser at den omkomne kvinna var den samme som politiet klokka 11.30 samme dag mottok bekymringsmelding om, etter at hun hadde dratt heimefra, men ikke møtt til en avtale hun hadde tidligere på formiddagen.  En leteaksjon skulle iverksettes, men hadde ennå ikke kommet i gang da politiet ble varslet om at en bil var sett ute i sjøen.

Årsaka til ulykka er ikke kjent. Det skal ikke ha vært vitner til utforkjøringen. Det var skader på autovernet på stedet, får Driva opplyst fra politiets operasjonssentral.

– Kriminalteknikere og vegvesenets ulykkesgruppe er på veg til stedet for å foreta undersøkelser, sier operasjonsleder Arild Reite torsdag ettermiddag.