– Unødvendig tungvint

Uten flere tilgjengelige førerprøver for lett motorsykkel på Sunndalsøra måtte trafikklæreren og to elever kjøre 800 kilometer ekstra på helg, for deretter å ta oppkjøringen i Kristiansund. – Unødvendig tungvint, mener trafikklærer Jan Inge Betten.

Kom i mål: I mai skrev Driva om lang ventetid på førerprøve for unge som skal ta førerkort på lett-MC. Trafikklærer Jan Inge Betten etterlyste da mer forutsigbarhet og smidighet fra Vegvesenet, noe han fortsatt gjør. Alle fikk til slutt førerprøver og «lappen», sjøl om de to siste måtte ta prøvene i Kristiansund seint i september. Arkivbilde.  Foto: Gøran Rønning

Nyheter

Lang ventetid på oppkjøring og få tilgjengelige førerprøver der «førstemann til mølla-prinsippet» gjelder frustrerer både kjøreskoler og elever. Etter reportasjen i Driva i mai, der vi skrev om ungdommer som skulle ta førerkort på motorsykkel, tar vi kontakt med eier og driver Jan Inge Betten ved Trafikkskolen i Surnadal for å få «fasiten» etter sesongen.