John Markus Lervik kåret til Årets teknologileder

"Teleteknikkdoktoren" gikk til topps i kåring.

John Markus Lervik, her på et besøk på Sunndalsøra for noen år siden. 

Nyheter

Teknisk Ukeblad Media arrangerer årlig teknologikåringen Norwegian Tech Awards. Årets teknologileder kåres av Teknisk Ukeblad, Nito og Tekna i samarbeid.

I år går prisen til adm. direktør i Cognite, John Markus Lervik.

Lervik, som opprinnelig er sunndaling, har de tre siste årene jobbet med å bygge opp selskapet Cognite, med sterkt eierskap fra Aker. I løpet av denne korte tida har selskapet blitt et av de ledende på innsamling og analyse av enorme mengder industrielle data for å optimalisere prosesser og vedlikehold.

Les mer om kåringen her.

Lervik har en doktorgrad i teleteknikk og var en av grunnleggerne av Fast Search & Transfer ASA. Deres søkemotor, AlltheWeb.com, var på et tidspunkt større enn Google, men ble solgt ut og havnet hos Yahoo. Søkevirksomheten fortsatte i Fast som ble et av de raskest voksende teknologiselskapene i Europa. Microsoft så potensialet i teknologien som var utviklet i Norge og i januar 2008 kjøpte de Fast for 1,2 milliarder dollar.