Plages med frekke blomsterselgere

– Ingen skal føle seg utrygge. Folk som ringer på døra skal oppføre seg skikkelig og ikke skape frykt, sier politiførstebetjent Per Andreassen ved lensmannskontoret i Surnadal.

Følger med: – Vi følger med, Ingen skal kunne føle seg truet til å kjøpe noe, sier politiførstebetjent Per Andreassen. Arkivbilde. 

Nyheter

Lensmannskontoret i Sunndal meldte torsdag at de hadde fått henvendelser fra folk som var plaget av uærlige og frekke blomsterselgere. De oppfordrer folk som er blitt utsatt for dette om å ta kontakt så raskt som mulig.

Nå har også kollegene i Surnadal fått liknende meldinger. Fredag morgen fikk Driva en telefon fra ei dame som bor i området omsorgsboligene/Bårdshaugen i Surnadal. Hun ønsker ikke å stå fram med navn, men sier hun blir eitrende sint når hun får høre hva naboer er blitt utsatt for.

– Nylig gikk det en mannsperson og ringte på dørene med tilbud om å kjøpe roser og kopierte bilder. Rosene hadde han nok opprinnelig kjøpt inn for en rimelig penge på Coop. Vedkommende hadde delt opp bukettene og solgte noen roser for 100 kroner. Langt mer enn de koster på Coop. Det bor mye eldre folk her i området, og flere har følt seg truet både til å kjøpe verdiløse bilder og roser. En nabo fortalte meg at hun ikke hadde annet enn en 200-lapp å betale med da hun skulle betale 100 kroner. Selgeren tok 200-lappen uten å betale tilbake. Slik er regelrett tjuveri. Slik kan vi rett og slett ikke ha det. Vi må kunne føle oss trygge. Jeg har ikke hatt besøk av vedkommende, men hadde han ringt på døra skulle jeg sørget for å jage ham, Dette må politiet sette en stopper for, sier innringeren.

Politiførstebetjent Per Andreassen ved Surnadal og Rindal lensmannskontor sier de har fått inn ei melding om at det har vært omreisende personer som har ringt på dørene til folk.


Pågående roseselgere i aksjon

Politiet minner om at du ikke har plikt til å åpne døra.


– Vi har vært borti liknende episoder tidligere. De har ofte et mønster der de også prater seg inn i huset til folk. Utfordringen er ofte at dette er omreisende folk som flytter seg fra sted til sted. Dersom det er slik at personen som det her blir vist til har oppholdt seg i Surnadal i flere dager må vi se om vi kan få tak i vedkommende. Ingen skal føle seg utrygge heime, sier Andreassen.