Kraftige vindkast tirsdag kveld

Det blåser kraftig blant annet i Sunndal.
Nyheter

På forhånd var det meldt sørlig full storm utsatte steder i sør og indre strøk av fylket, lokalt kraftige vindkast opp i 25-30 meter per sekund. Rundt klokka 21 ble det målt vindkast opp i 25,3 meter per sekund på målestasjonen på Sunndalsøra. I 23-tida kom det kraftigste vindkastet, som ble målt til 26,8 meter per sekund. Også tirsdag ettermiddag ble det målt vindkast på 23-24 meter per sekund.


Det er sendt ut varsel om gult farenivå og kraftige vindkast:

Anbefaling

Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no).

Konsekvenser

Løse gjenstander kan blåse avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Snøfokk gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Tidslinje for varselet var at vinden skulle øke fra klokka 16 tirsdag. Først rundt klokka 04 natt til onsdag skal vinden avta.