Indierock på Øra Kafé lørdag

Indierockbandene Singing Swords og The High Water Marks kan lørdag oppleves på Øra Kafé.

Indie: Både Singing Swords (bildet) og The High Water Marks kan oppleves i Sunndal lørdag. 

Nyheter

Singing Swords er trondheimsbasert, men med en besetning som har røtter i både Sunndal og Tingvoll: Ragnar Skarseth (gitar, vokal), Øystein Megård (gitar, tangenter, kor), Jan Tore Megård (bass, kor) og Viktor Stavrum (trommer).

Tidligere i år slapp bandet debutalbumet, til gode tilbakemeldinger; P3 omtalte blant annet utgivelsen som grei å spore tilbake til 90-tallet, «Teenage Fanclub og den gjengen der, som leverte solfylt og deilig pop», og mente dette kan bli et nytt og spennende bekjentskap. P3 tok også varmt imot de første singlene fra albumet. New York-bloggen We All Want Someone To Shout For viste også til tidsånden fra 90-tallet, «and some passionate choruses that are naturally blissful and full of glowing life».


11. desember slapp bandet albumet på vinyl – i hundre håndnummererte, eksklusive eksemplarer. Releasekonserten var på Moskus i Trondheim samme kveld.

Og lørdag kan bandet oppleves i Sunndal.

– Vi gleder oss!, sier Skarseth til Driva. Han forteller at det ble dansing foran scena sist gang bandet spilte på hotellet.

– Det liker vi!

Singing Swords sier de fant hverandre gjennom en felles kjærlighet for band som Built To Spill, Pavement og Superchunk, fant seg raskt hjemme i indierock-sjangeren. Til tross for referansene, står bandet trygt plantet i sin egen kreative hage, der den gode melodien vokser vilt blant gamle orgler, nedstemte gitarer og hjemmelagde fuzzpedaler.


Også et annet indierockband, The High Water Marks, spiller på kafeen lørdag kveld. Bandet, som også har sterk sunndalstilknytning, ble startet av Hilarie Sidney fra The Apples in Stereo og Per Ole Bratset, blant annet kjent fra Oslo-bandet Palermo.