Sunndal Røde Kors hjelpekorps:

Spesialiserer seg på skredhendelser - vil utvikle lokal skredgruppe

Sunndal Røde Kors håper at flere vil bli med og utvikle en ny , lokal skredgruppe.

Søker etter folk: Vil du bli med og utvikle en ny, lokal skredgruppe? Sunndal Røde Kors hjelpekorps tar deg i såfall godt imot! Illustrasjonsfoto: Erik Sande Henriksen, Røde Kors.  Foto: Erik Sande Henriksen, Røde Kors

Nyheter

Sunndal Røde Kors hjelpekorps opplyser at to frivillige medlemmer nå har spesialisert seg på skredhendelser. Disse er nå operative, og de blir administrert og utalarmert via Skredgruppen i Møre og Romsdal Røde Kors.

- Dette er første steget mot visjonen om ei lokal Skredgruppe i Sunndal og/eller Nordmøre. Om du liker toppturer på ski, er i normalt god form og liker deg ute i allslags vær, så blir vi veldig glade om du ønsker å bli med oss på å utvikle den nye skredgruppen, sier leder i Sunndal Røde Kors hjelpekorps, Ingar Langli.

Kurs i kvalifisert førstehjelp og bruk av nødnett vil bli holdt så fort nok interesserte har meldt seg, i tillegg til individuell sjekk og opplæring ut fra den enkeltes kunnskap.

- Som medlem i en skredgruppe er du selvsagt velkommen til å delta på de litt mindre krevende aktivitetene og aksjonene også; dette vil gi deg god erfaring. Og husk; som frivillig deltar du når du har tid, selv om det forventes at du er motivert til å redde liv, sier Langli - og oppfordrer alle som har lyst til å bidra om å ta kontakt.