Sunndal kommune nominert til bosettingspris

Sunndal kommune er nominert til bosettings- og integreringsprisen for 2020.
Nyheter

Illustrasjonsbilde.   Foto: Ingrid Ellevset

Det melder kommunen på egne nettsider. De andre kommunene som er nominert, er Asker, Gjøvik, Randaberg, Tromsø og Voss.

Prisen deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i mai.

De seks nominerte kommunene er valgt ut blant kommunene som bosetter flyktninger. Kommunene blir vurdert på bakgrunn av konkrete resultater og kunnskap om kvalitet i integreringsarbeidet.

De nominerte kommunene har bosatt flykninger i tråd med behovet og anmodningen fra staten, og har vist ekstraordinært engasjement og fleksibilitet.

Kommunene kan vise til positive resultater for flyktninger med hensyn til overgang til arbeid eller utdanning etter endt introduksjonsprogram. I tillegg jobber de aktivt med utvikling av nye metoder og tiltak som fremmer godt bosettings- og integreringsarbeid.

- Det er viktig å løfte fram kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere. Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi i en pressemelding.

- Vellykket integrering er viktig for å bevare velferdsstaten og bevare den høye graden av tillit i samfunnet vårt. Det er derfor en gjev pris som henger høyt blant kommunene.

IMDi vil i mars invitere folk til å stemme på sin favoritt. Direktoratet vil kåre en vinner blant de tre finalistene med flest stemmer.

Bosettings- og integreringsprisen ble delt ut for første gang i 2008. Tidligere vinnere er Vadsø (2008), Levanger (2009), Kristiansand (2010), Kragerø (2011), Molde (2012), Hammerfest (2013), Drammen (2014), Grimstad (2015), Trondheim (2016) og Bærum (2018).