Venter rekordhøy vannstand

Fra mandag ettermiddag er det ventet høy og svært høy vannstand langs hele kysten.

Arkivbilde fra Sunndalsøra. Foto: Inge Nordvik 

Nyheter

Varselet for vår del av landet er hevet fra gult til oransje:

Sent mandag formiddag til sent tirsdag ettermiddag er det ventet svært høy vannstand, estimert 60-75 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene. Vannstanden er ventet å være på det høyeste omkring kl 11-14, og kl 00-02.

Statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid sier til NRK at han regner det som 95 prosent sikkert at varselet for mandag kveld blir hevet til rødt. Da snakker en ekstremvær. Det kan komme rekordmålinger flere steder langs kysten. Men de høyeste kommer trolig sør for Stad. I Bergen er for eksempel 240 centimeter høyeste verdi noensinne. Nå er prognosen fem til ti centimeter over det.

OPPDATERT: Varselet er nå oppdatert til rødt, les mer her:


Nå: Oppdaterer til rød faregrad

Venter ekstremt høy vannstand


Her kan du følge med på vannstanden.