Riksveg 70 stengt fram til mandag

Vegmeldingssentralen opplyser at riksveg 70 ved Fale blir stengt fram til mandag.

Ingebrigt Hagen, Børset Skog og Veg, dirigerer trafikken ved Løykjabekken.   Foto: Inge Nordvik

Nyheter

NRk melder at t det blir tatt en ny vurdering av når vegen kan åpnes i 12-tida mandag.

Det var seint mandag inneværende uke det ble meldt at det hadde gått et steinras ved Fale. Det har en tid vært jobbet med rassikring i området, og vegstrekningen har vært lysregulert. Raset dekker vegbanen i begge kjøreretninger. Mannskaper fra en lokal entreprenør kom raskt til stede for å dirigere trafikken om Hoåsvegen. Større kjøretøy blir anbefalt omkjøring om E 136 eller E39.

Byggeleder Joakim Albrigtsen i Statens vegvesen opplyser til Driva tirsdag morgen at en geotekniker skulle vurdere om det er trygt å sette på anleggsmaskiner under rasløpet, og i tilfelle hvordan dette kan gjøres på tryggeste måte.. I etterkant av denne befaringen opplyser Vegmeldingssentralen at det skal gjøres en ny befaring kommende fredag. Vegen blir tidligst åpnet da.