Americana og norske folketoner med Morgan Pain og Røyst i kirka

Torsdag kveld forenes americana og norske folketoner i Ålvundeid kirke. – Vi tror det skal bli en fin konsert, sier Øyvind Vådahl.

Sammen på konsert: Morgan Pain og vokalgruppa Røyst skaper en fin kveld i Ålvundeid kirke torsdag. 

Nyheter

Bandet Morgan Pain står med føttene godt plantet i americana-landskapet, men med tydelige innslag fra den norske folkemusikken. Vokalgruppa Røyst har et repertoar som spenner fra gamle, norske folketoner til moderne poplåter i egne arrangementer. Like fullt beveger de seg mye i det samme musikalske landskapet, sier Vådahl.

– Vi driver i grunnen med folkemusikk på hver vår måte. Vi hovedsakelig i det amerikanske landskapet, de i det norske. I Morgan Pain bruker vi mye elementer fra folkemusikken, hardingfele, blant annet, kommenterer han. I konserten i Ålvundeid kirke vil både bandet og vokalgruppa først framføre egne ting – før konserten avsluttes med at de framfører flere låter sammen.


Morgan Pain består foruten Vådahl (gitar og vokal) av Terje Johnsen (gitar, mandolin, klokkespill, trekkspill og vokal) og Gunnar Erik Walseth (fiolin, trekkspill og vokal). Bandet spiller bare egne låter, med tekst og musikk skrevet av Vådahl, og arrangert i samarbeid.

– Vi er en slags musikalske revolvermenn, smiler Vådahl, som røper at bandet stiller med et knippe nyskrevne låter til konserten. Vådahl, Johnsen og Walseth har spilt sammen i ulike konstellasjoner gjennom flere år. Mange vil minnes at de også spilte sammen i Skrult, som gjorde seg bemerket for noen år siden; ga ut flere plater og spilte konserter rundt om til svært gode tilbakemeldinger.

Eget materiale: Øyvind Vådahl er låtskriver og tekstforfatter i Morgan Pain. 

Morgan Pain oppsto for et års tid siden. Det er et slags slektskap mellom de to bandene, sjøl om folkemusikkinnslaget kanskje er sterkere nå enn da, sier Vådahl. Han viser også til tydelig inspirasjon fra både britisk og amerikansk musikk.

– Vanskelig å sjangersette. Men det er en slags americana, sier han.


Vokalgruppa Røyst består av Tuva Vaage Brådalen, Ingeborg Singsdal, Anne Berit Jordal og Ingrid Sandvik. Gruppa er sunndalsbasert, og har sunget sammen i snart tre år, på ulike scener.

– Jeg har hørt dem noen ganger, og vi har snakket om at det hadde vært artig å gjøre noe sammen, sier Vådahl. Nå blir det alvor av det.

– Dette blir en konsert for alle som liker god musikk, sier han, og legger til at han tror kirkerommet på Ålvundeid skal danne en fin ramme rundt konserten.