Samler inn penger til en viktig sak:

Har fokus på barnekreft

Innsats for andre-elevene på 10. trinnet i Surnadal samler inn penger til Barnekreftforeningen og skal i den forbindelse ha et arrangement i kulturhuset 6. mai. Men det er naturligvis anledning til å støtte aksjonen allerede nå.

Innsamlingsaksjon: Elever på 10. trinn ved Surnadal ungdomsskole som har valgfaget «Innsats for andre» sto fredag utenfor inngangen til Coop Extra for å promotere innsamlingsaksjonen sin, der pengene i år går til Barnekreftforeningen. 

Nyheter

De 26 elevene i 10. trinn ved Surnadal ungdomsskole som har valgfaget «Innsats for andre» har startet en innsamlingsaksjon til inntekt for Barnekreftforeningen.

– I år har 10. klassegruppa valgt Barnekreftforeningen som fokusområde, og de har allerede samlet inn 10 000 kroner, som nå står på konto, forteller faglærer Laila Sollid.

Fredag var elevene på plass ved inngangen til Coop Extra på Skei, både for å promotere aksjonen og den kommende happeningen i kulturhuset, og for å tenne lys i anledning den internasjonale barnekreftdagen, som er 15. februar.

Coop Extra sponset lys for anledningen, men for ikke å utløse brannalarmen inne i gangen måtte elevene stå utenfor med sine tente lys. De hadde også med seg glass med gullsløyfer på, for å tenne telys i. Gullsløyfen er som kjent det internasjonale symbolet for barnekreft.

Håper på god oppslutning

Selve innsamlingsdagen blir onsdag 6. mai. Da skal elevene ha et arrangement i foajeen i Surnadal kulturhus.

– Der blir det både underholdning og salg av kaffe og kaker, så denne dagen må folk sette av. Vi håper naturligvis at mange vil komme og støtte aksjonen vår, sier de.

En uke eller to før arrangementet i kulturhuset vil vi også gå rundt omkring i bygda med bøsser for å samle inn penger. Og for ordens skyld; dette er plomberte bøsser, så det er helt trygt å gi.

Mange muligheter til å gi

Etter hvert skal de få et eget Vippsnummer gjennom Barnekreftforeningen, men dette er ikke på plass enda. Men det er likevel anledning til å støtte aksjonen allerede nå. Det foreløpige Vippsnummeret som de bruker er 917 69 404

Her er det med andre ord mange muligheter for å gi et bidrag til en viktig sak.

Etter at arrangementet i kulturhuset er avsluttet vil de sende alt som de har samlet inn gjennom hele året til Barnekreftforeningen. Og denne summen håper de naturligvis blir størst mulig.

Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft, og pengene som samles inn går til forskning på barnekreft, tilbud og støtte for familier hvor barn og unge er rammet av kreft, og informasjons- og påvirkningsarbeid om barnekreft.

– Bli med oss og støtt en god og viktig sak!