- Hvor ble rødstrømpene av?

Det er tema for kvelden når bygdekvinnelagene i Halsa inviterer til 8. mars-arrangement ved Halsa barne- og ungdomsskole.

Hvor ble rødstrømpene av? Dette blir tema under bygdekvinnenes 8. mars-arrangement ved Halsa barne- og ungdomsskole, der flest mulig oppfordres til å kle seg med røde strømper. 

Nyheter

Bygdekvinnelagene i Halsa (Valsøyfjord og Halsa) har i mange år vært arrangør av ei 8. mars-tilstelning av forskjellig slag. Så også i år.

I år er det Else-May Botten Norderhus som blir arrangementets hovedtaler. Hun vil snakke om «Likestilling mellom kjønnene i 2020».

Else-May Botten Norderhus holder tale.  Foto: Privat

Rektor ved Halsa barne- og ungdomsskole, Sigve Torland, skal holde en appell for dagen, og i tillegg lokker arrangørene med fin sang fra både Førkjån og Nils Børge Botten, samt litt annet program.

Arrangementets konferansier er Tormod Ellingsen.

Temaet for denne kvelden er «Hvor ble rødstrømpene av?»

- I tillegg til at det er et viktig tema og et viktig spørsmål, ønsker vi å utfordre folket denne dagen. Ja, for HVOR BLE rødstrømpene av? Vil de infiltrere årets 8. mars arrangement i Halsa? Vi håper at riktig mange vil ta på seg røde strømper når de kommer. Ser gjerne at de er så tøffe at de kler seg i feiende og fengende flott rødstrømpestil og blir med i kåringen av dagens rødstrømpe, sier arrangørene ved Juanita Møkkelgård i Valsøyfjord bygdekvinnelag og Jorun Otnes Seter i Halsa bygdekvinnelag.

De understreker at dette blir en uhøytidelig konkurranse, der Sigve Torland og Nils Børge Botten er «uhildede» dommere, og presiserer samtidig at alle de som ikke tar rødstrømpeutfordringen også er hjertelig velkomne - selvsagt.

- I tillegg til å være en dag til ettertanke, kamp og markering, ser vi i bygdekvinnelagene på 8. mars som en dag hvor det er godt å samle folket og være sosiale og kreative i lag. Forhåpentligvis går vi hjem med ny guts i blikket og ryggen rak - og kjenner at vi har fått en god puff i rett retning i hverdagen.