- Store deler av administrasjonen ved Hydro på Sunndal skal jobbe heimefra

Nøkkelpersonell sørger for drifta.

Hydro Sunndal  Foto: Ole Petter Pedersen

Nyheter

Det forteller hovedtillitsvalgt Arve Baade ved Hydro Sunndal. Ledelsen ved de ulike avdelingene på Hydro i Sunndal sitter i møter torsdag for å legge en plan for sikker drift av fabrikken og hvor mange som kan jobbe heimefra. Baade forteller det er god dialog mellom tillitsvalgte og ledelse rundt spørsmål om tiltak. Den hovedtillitsvalgte sier de ansatte og ledelsen har felles interesser. Baade forteller det er lagt planer for hvordan drifta skal prioriteres om det kommer mange sjukmeldinger som følge av viruset.

– Hovedsaken er at produksjonen går så normalt som mulig, sier Baade.

Rundt om på fabrikkanlegget henger plakater og informasjon om hygiene og andre tiltak for å forebygge sykdomssmitte. Praten går høgt om situasjonen med koronaviruset. Og de ansatte ved Hydro berøres av at barnehager stenges i Sunndal.

– Det er mange spørsmål rundt dette med koronaviruset, noen mener det er hysteri andre blir berørt når barnehager stenger, sier Baade.

Det er 700 ansatte som jobber ved Hydro i Sunndal. Fabrikken produserer pressbolt, støpelegeringer og anoder. Produksjon er på 400.000 tonn primæraluminium, 500.000 tonn støperiprodukter og 80.000 tonn anoder i året.