Tatt på senga av hamstring

Hverken EXTRA eller Rema på Sunndal var forberedt på julehandel en helt vanlig torsdag i mars.

Travel dag: Da kjøpmann Robert Aasen ved Rema 1000 i Sunndal våknet i morges viste han ikke hvor rekordstor handel han skulle oppleve en helt vanlig torsdag i mars. 

Nyheter

Butikkene forteller om kunder med stappfulle handlevogner og noen kunder har enda til hatt to. En kunde forteller hun er ute og hamstrer. Skoler og barnehager stenger og arbeidsplasser flyttes fra bedrifter og heim.

– For sikkerhets skyld handler vi inn så vi har ei stund, sier kunden.

Butikksjef Anders Brevik ved Extra i Sunndal er glad han fikk vareleveranse i dag. Nå skal varelageret holde til mandag kveld da det kommer ny leveranse. Han kan ikke garantere han ikke går tom for enkelte varer.

– Dette er som julehandelen. Det startet i morges. Ingen av oss var forberedt på dette, sier Brevik.

Anders Brevik ble tatt på senga av storhandelen torsdag. 

Han skjønner kundene godt. Med alle tiltak som nå settes i verk for å hindre smitte kan folk bli skremt. Men Brevik tror kanskje også at når skoler stenger og barn holder seg heime så kan det ha en positiv effekt fordi det kan begrense smitte.

– Så får vi håpe vi som jobber i dagligvarehandelen holder oss friske. Hvis ikke kan det bli kaos, sier Brevik.

Kjøpmann Robert Aasen på Rema 1000 i Sunndal sier han ble tatt på senga av den enorme handelen kundene gjør torsdag. Han sier det har gått i ett med å etterfylle varer. Han har ikke hatt tid til å gjøre noe annet.

– Har ikke fått fulgt med på nett om hva som egentlig skjer, sier Aasen.

Ingen av de to butikksjefene har noen formening om hvor lenge hamstringen vil vare. Blir det bare denne dagen eller vil den vedvare over lengre tid.