Skolestenging:

- Det vil fort oppstå brakkesyke i heimen, ta med barna ut i skog og mark

Nå når norske skoler og barnehager stenger, bør man flytte fokus over på noe hyggelig, og benytte seg av turområder i nærheten for å aktivisere barna og få en pause fra nyhetsbildet, oppfordrer Norsk Friluftsliv.

En tur ut gir et avbrekk i dagen, og som kjent smaker også maten ekstra godt ute.   Foto: Synne Kvam/Norsk Friluftsliv

Nyheter

Realiteten for mange fremover er at man ikke får jobbet mye, da man må være hjemme med barn – som normalt sett ville ha vært på skole og i barnehage. Både barn og voksne trenger fysisk aktivitet hver dag. Har man ikke fått beskjed om å oppholde seg inne, så er det de fleste steder i Norge mulig å være aktiv ute, og samtidig følge myndighetens råd om å begrense smitte.