Nesten folketomt på senteret i Surnadal

Flere butikker stenger.
Nyheter

Det er fortsatt noen som er ute og handler. Et par stykker benytter anledningen til å handle brillerens hos Øverlie i Surnadal. Han holder bare åpent tre timer hver onsdag nå. Det kommer han til å fortsette med til han får høre at krisen er over.

Altisenteret i Surnadal er under ombygging. På den provisoriske kafeen til Johansens Bakeri sitter det tre stykker. Kanskje de siste gjestene i denne omgang. Kafeen stenger torsdag.

– Det er fryktelig dette her. Usikkerheten er verst, sier Else Brandvoll Andresen som sitter ved ett av bordene.

Frisøren og Kitchn har stengt. Eurosko stenger butikken torsdag, Floyd gjør det samme. Cubus holder åpent. Det vil de gjøre til de hører noe annet, sjøl om det er langt mellom kundene. Hos Eurosko sier daglig leder Nina Thøgersen hun kommer til å henge en lapp med telefonnummer på døra om noen skulle finne ut at de trenger nye sko, mens butikken holder stengt. Ringer folk kommer hun.

– Jeg pakker ned vinterskoene nå. Det er sikkert sommersko som selges når vi åpner igjen, sier Thøgersen.

Alti meldte i går det er greit for butikker i sentrene å stenge. Smittevernhensyn kommer først. Når kundene uteblir er det nok fordi de følger rådene fra myndighetene om å holde seg mest mulig heime. Da blir det stort sett matvarer som handles.