Ansatt i helse- og omsorgstjenesten bøtelagt for karantenebrudd

Forelegg på 20.000 kroner
Nyheter

(Sunnmørsposten) I ei pressemelding tirsdag melder politiet i Møre og Romsdal at de har ilagt en privatperson et forelegg på 20.000 kroner for brudd på smittevernlova. Dette skjedde etter at personen dro på fest til tross for at vedkommende var ilagt karantene.

Vedkommende skal være ansatt i helse- og omsorgstjenesten i en kommune i fylket, og var i perioden 10.-12. mars i kontakt med en person som var bekreftet smittet med koronaviruset. Personen ble av arbeidsgiver ilagt 14 dagers karantene, og skal ikke ha vært på jobb siden. Det var natt til 21. mars at vedkommende dro på fest i et nabohus. Personen varslet selv arbeidsgiver om hendelsen.

Personen har nå fått forkynt forelegget av politiet og har vedtatt dette.