Fersk fokksnø og store, ustabile skavler

Betydelig snøskredfare i Trollheimen

- Vær spesielt forsiktig i områder nær skavler som kan være større enn normalt og svært ustabile.
Nyheter

Snøskredvarselet for Trollheimen er søndag på faregrad 3: Betydelig.

Litt snøfall og deretter temperaturstigning. Vær oppmerksom på våte løssnøskred i lavlandet, fersk fokksnø i høyden og store ustabile skavler, melder varsom.no.

Det er samme faregrad for mandag.

Henrik Børset opplyser at han har registrert mye trafikk i Tverrlia ovenfor Børsetlia, fra tidlig morgen til langt på kveld.

Som lokalkjent vet han at dette er en skummel plass, hvor det har gått store skred tidligere.

Et av de største begravde heismastene i snømasser, og skredet endte nedenfor skihytta, forteller han. Børset oppfordrer folk til å være fornuftige - og gå etter tilrettelagte spor.

Dette er skredfarevurderingen for mandag:

Økende vind og stigende temperaturer gir en utfordrende skredsituasjon. Det ventes plussgrader opp til 1500 moh, før det blir kaldere igjen mot natta. Faren for våte skred flytter seg dermed oppover i fjellet, og det ventes en forbigående økning av naturlig utløst skredaktivitet. Disse kan komme både som våte løssnøskred og våte flakskred, avhengig av flakdannelse og utbredelse av svake lag fra tidligere. Høyt til fjells kan snøtransport bidra til å opprettholde faren for skred i tørre fokksnøflak. Følg med på hvordan varmen svekker snødekket. Vær spesielt forsiktig ved ferdsel nær skavler som kan være større enn normalt og svært ustabile.

Bildet er lagt inn som en observasjon på varsom.no: Skredbane på sørøstsiden av Glennfjellet. Gikk sannsynligvis i natt.  Foto: Privat

Les mer her. På nettsiden finner du også lokale observasjoner, noen av dem med bilder og kommentarer fra lokale folk.