Skuffet over jordbruksavtalen for 2021:

– Vi flytter oss ikke oppover på lønnsstigen, for å si det sånn

– Statens vilje var nok til stede, men vi nyttet dessverre ikke sjansen vår. Her er det mye som kunne ha vært bedre, mener leder i Surnadal Bondelag Ragna Marie Mauset om jordbruksforhandlingene, som i år foregikk uten tilbud eller krav. Før helga ble det kjent at jordbruket og staten er enige om en jordbruksavtale for 2021.

Skuffet: Leder i Surnadal Bondelag, Ragna Marie Mauset, er på vegne av næringa generelt skuffet over årets jordbruksoppgjør. – Ja, jeg må innrømme at dette var litt skuffende når en ser på hva vi kunne ha fått til i år. Statens vilje var nok til stede, men vi nyttet dessverre ikke sjansen vår, sier hun. 

Nyheter

På grunn av koronapandemien gjennomførte staten og jordbruket i år forenkla jordbruksforhandlinger for å få på plass rammene for matproduksjonen framover, og bidra til forutsigbarhet for næringa og mest mulig stabilitet i matforsyningene.