Arthur fra Surnadal skal overvintre i Antarktis - fikk overraskende beskjed av samboeren

Ba ham om ikke å avbryte oppholdet og komme heim.
Nyheter

Skjermdump fra VG - flere tusen lesere har allerede sett videoen som ble publisert tirsdag kveld.  

Det er VG som bringer en videosnutt om surnadalingen, som bor i Antarktis sammen med fem andre nordmenn. Han søkte på jobben som mekaniker på Troll stasjon, har nå bodd i isødet siden november og skal overvintre til november igjen - helt isolert fra omverdenen.

I videosnutten kan en blant annet høre Arthur, som heter Snekvik til etternavn, fortelle hvordan det svekker hukommelsen å være så isolert - og hvordan de fem nordmennene får tida til å gå. For eksempel trener de, og ser film. En film de planlegger å se, er The Thing, den klassiske skrekkfilmen der handlingen er lagt nettopp til Antarktis.

- Den sparer vi til mørketida. Vi skal se den når det er storm, tenkte vi, så det blir litt ekstra spenning, røper han. Surnadalingen deler også sine tanker rundt koronasituasjonen, som de følger med på fra andre sida av kloden.

Og oppholdet er ikke det eneste eventyret. Surnadalingen skal nemlig bli far igjen - mens han er i Antarktis. Han forteller til VG at han hadde kommet til stasjonen før samboeren fortalte at hun var gravid - og ga klar beskjed om at han ikke fikk avbryte eventyret og komme heim. Nå kan det bli fødsel på Facetime...

Se hele videoen her.