Mor og sønn måtte hjelpes ned fra Flaggnuten OPPDATERT

Røde Kors bisto.

Utsikt: Fra Flaggnuten. 

Nyheter

Det var like før midnatt i går en familie på to ble skårfast ved Flaggnuten i Sunndal , melder politiet på twitter.

Politiet iverksatte en redningsaksjon ved hjelp av mannskaper fra klatregruppe i Røde Kors.

Familien ble berget ned etter noen timer.

Til Driva forteller leder Daniel Botnvik det var mor og barn som hadde gått seg fast ved kjettingen på veg opp til Flaggnuten. Kjettingen er til hjelp for å komme seg opp det bratteste partiet. Det skal ha vært barnet, en sønn, som fikk problemer i det bratte terrenget.

– Stedet der de satt fast er det bratteste partiet, der man må bruke kjetting for å komme seg videre. Og det var der det hadde skjært seg for familien på to, mor og barn, som var på tur, forteller Daniel Botnvik, operativ leder Røde Kors Sunndal, til Driva.

Flaggnuten sirklet i rødt sett fra Beststasjonen på Sunndalsøra.  Foto: Inge Nordvik