Sommerstatus fra kriseledelsen

Pressemelding fra Sunndal kommune .
Nyheter

Det har vært en spesiell vår, og kriseledelsen i Sunndal er takknemlig for den innsats alle har gjort for å bidra til å holde smitten nede. Mange har ofret mye og det er nå svært viktig at vi fortsetter dugnaden selv om samfunnet åpner mer opp. Nå står ferien for døren, noe som betyr mer kontakt mellom mennesker og regioner. Folkehelsemyndighetene forventer at det vil komme nye lokale smitteutbrudd i ukene og månedene framover.

Det er derfor svært viktig at vi nå fortsatt opprettholder smitteverntiltak i hverdagen og følger de enkle og viktigste tiltakene som å holde avstand, vaske hendene, og bli hjemme når man er syk/har symptomer. Myndighetene fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Kriseledelsen i Sunndal oppfordrer innbyggere til å overholde dette reiserådet. Tenkt minimering av smitterisiko når du reiser og ha lav terskel for å teste deg om du skulle få symptomer.


Lav terskel for testing i ferietiden

Testing foregår fortsatt på infeksjonsklinikken etter henvisning av fastlege. Det er de tre første ukene i juni gjennomført 56 tester ved klinikken, noe som tilsvarer ca 3 tester pr. dag i gjennomsnitt. Totalt er det tatt over 300 tester i Sunndal siden mars.

Testing skjer i tråd med Folkehelseinstituttets kriterier, som nå inn mot ferietiden er utvidet. Du oppfordres nå til å teste deg ved det minste forkjølelsessymptom – mye mindre enn hva du ellers ville ha oppsøkt lege for. – Vi har god testkapasitet og kan håndtere både egne innbyggere og besøkende som skulle ha behov for å teste seg, sier smittevernlege Svein Anders Grimstad.

Ta kontakt med fastlegen dersom du er hjemme, eller med lokal legevakt (116 117) dersom du er på ferie et annet sted i Norge.

Hold deg oppdatert på reiseråd og karantenebestemmelser

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Fra 15. juni ble det gitt unntak fra karanteneplikten ved reiser i Norden, mellom områder som har tilstrekkelig lav smittespredning. Oversikten oppdateres jevnlig på Folkehelseinstituttets sider. (evt lenke: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/?term=&h=1#utenlandsreiser)

Venter du besøk, eller driver turistvirksomhet, er det også viktig at du setter deg inn i reiserådene og karantenebestemmelsene og kan veilede dine gjester.

Med dette ønsker vi alle en riktig god og trygg sommer, enten det blir hjemmeferie, kortreist ferie i nærområdet, eller om du skal reise litt lenger. Ta vare på hverandre!