Vogntog stoppet ikke for kontroll - ble innhentet av vegvesenet

Fører ble anmeldt.

Arkivfoto.  Foto: Ingrid Ellevset

Nyheter

Statens vegvesen sier de har kontroller langs vegene for å sørge for bedre trafikksikkerhet for alle trafikanter. Vegvesenet ønsker at alle skal komme trygt fram på norske veger. Men ikke alle vil stoppe. Torsdag ble en fører anmeldt for å ha kjørt forbi skiltet kontroll. Vogntoget ble kjørt etter og innhentet av tjenestemenn fra kontrollplassen og ført tilbake til kontrollplass.

– Kontrollene skal også bidra til å sikre konkurransevilkårene i transportbransjen og yrkesførernes arbeidsvilkår, sier Frank Sandvik i Statens vegvesen.

Torsdag ble de holdt kontroll på Bergsøy kontrollstasjon. 63 kjøretøy var gjennom kontrollplassen. Av dem ble 18 kjøretøy nærmere kontrollert. Det resulterte i seks kjøre/bruksforbud, en anmeldelse og en mangellapp.

Bobiler ruller rundt på vegene i et stort antall i sommer. Bobilene kjører ofte med overvekt. Så også på kontrollen torsdag. Fem av ti kontrollerte bobiler hadde overvekt som medførte kjøreforbud inntil riktig vekt ble oppnådd. Alle i god teknisk stand. Overvekta ble løst med tapping av vann.

– Passasjerer fikk sitte på en annen bobil som hadde bra med vekt å gå på, og gjennsetting av last i vår kontrollhall, denne gang ett vått fortelt med stenger. Det henger til tørk, sier Sandvik.

Fire lastebiler ble kontrollert etter kjøre – og hviletidsbestemmelsene. Resultatet av dette ble ett kjøreforbud inntil fartsskriveren ble ordnet etter forskriften, og 13 skriftlige/muntlige advarsler.

Ett par skriftlige advarsler ble skrevet på grunn av tekniske mangler.