Sentralbord slått ut av lynnedslag OPPDATERT

Sentralbordet ved legesenteret i Surnadal er betjent med kun en mobiltelefon.

  Foto: Gøran Rønning

Nyheter

Tordenværet som traff Surnadal onsdag kveld slo ut sentralbordet ved Surnadal legesenter. Ved senteret opplyser de Telenor jobber med å rette feilen, og forhåpentligvis er sentralbordet oppe og går i løpet av dagen.

Fram til sentralbordet er operativt igjen er det koplet over til en mobiltelefon, slik at det blir lang kø og til tider kan oppleves som vanskelig å komme gjennom. Ved legesenteret ber de folk være tålmodige og ringe 113 ved behov for akutt hjelp.

Brannvakta i Surnadal melder de var ute på jobb med to mann tre og en halv time etter tordenværet. De spylte og pumpet vann. Noen små justeringer måtte gjøres på et vannverk, men ellers er det ikke meldt om skader til kommunen etter tordenværet.

– Mye vann kom på kort tid og det var mye overflatevann. Det var et kraftig tordenvær, sier Gunnar Bøe i Surnadal kommune.

Bøe observerte flere lynnedslag i området Knykjen. På Facebook ble det onsdag kveld lagt ut rapporter om lynnedslag lokalt i Surnadal, uten at det er kjent om det er gjort skader annet enn på sentralbordet til Surnadal legesenter.