Strammer inn på besøk til eldreinstitusjoner i Molde kommune

Gjelder besøk til eldre og kronisk syke.
Nyheter

Molde kommune informerer om at kommunen nå strammer inn besøksrutinene på sykehjemmene, og følger nå samme praksis som Helse Møre og Romsdal.

Kommunen sier pårørende som har vært på utenlandsreise må vente i ti dager før de kan ikke komme på besøk.

Videre heter det du må være helt frisk for komme på besøk på sykehjemmene i Molde. Har du akutt luftveisinfeksjon kan du ikke komme. Har du vært på utenlandsreise, må du vente i ti dager etter at du har kommet hjem. Er du nylig blitt testet for korona? Da må du vente med å komme på besøk til du har fått svar på prøven, og svaret er negativt.

Besøkene må være avtalt på forhånd, og besøkstiden er inntil en time. Maksimalt to personer kan komme på besøk samtidig. Dette for å overholde kravet om minst en meters avstand. Reglene gjelder for beboere på disse sykehjemmene:Glomstua, Skåla, Kirkebakken, Bergmo, Råkhaugen, Kleive, Midsund og Nesset.