Sommeren i fjellet ble ikke slik den skal være

Det er styggværsdag til gangs. Lavt skylag og tette regnbyger farger hele dalen grå. Det er uråd å se langt oppover liene på tur innover Folldalen. Vi skal til innerste sjøen; Gråsjøen. Der har Gråsjøen sausankarlag sitt samlekved.

Glade i arbeidet sitt: Fire sauebønder, våte og kalde etter flere dager i fjellet. På tross av altfor mange kadaverfunn er de glade i arbidet sitt. Fra venstre Solmund Solstad, Jan Henrik Moen, Yngve Rødøyen og Olav Meisingset. 

Nyheter

Femten hundre sau skal heim etter sommerbeitet. De fire saubøndene som slipper sau i Folldalen er Solmund Solstad, Jan Henrik Moen, Yngve Røøyen og Olav Meisingset. Under sankinga får de god hjelp av kjentfolk. Det er enorme områder som skal letes gjennom. Å gå i fjellet, lytte etter bjeller, se hvite prikker langt oppunder berghamrene. Arbeide sammen med hundene som er mer enn villige til å gjete. Er det finvær blir ei kort kvilestund i lyngen ekstra trivelig. I år regner det. Seks dagers leting i fjellet er så langt unnagjort. Tusen sau er hentet heim, fem hundre mangler. Det står igjen et par store områder, hele vestsida langs Gråsjøen blant annet.