Slår sammen avisene i Oppdal

Polaris Media, som eier Opdalingen, kjøper seg inn i lokalavisa OPP i Oppdal. Resultatet blir én lokalavis i Oppdal fra nyttår etter 18 års aviskonkurranse.

Foran fra venstre: Per Roar Bekken, Per Ole Aalberg, Hilde Rislien, Guro Storli Aune og Katrine Silseth Naas. Bak fra venstre: Morgan Frelsøy, Stein Mellemseter, Gina Hindseth, Benthe Bråthen Jære, Laila Reitan, Jan Inge Flå, Øyunn Gorset og Sarah Frelsøy. Foto: Arvid Storli 

Nyheter

Polaris Media har inngått en avtale med majoritetseierne Ingebrigt Bjerke og Per Roar Bekken i OPP om å kjøpe minimum 51 prosent av aksjene i Mediehuset OPP. De to eier 69,1 prosent av aksjene i det lokale mediehuset.

Styret i OPP AS godkjente handelen torsdag og de ansatte i begge selskap ble orientert fredag formiddag, skriver Opdalingen.

Dermed går en 18 år lang og tøff aviskonkurranse mot slutten.

Styreleder og hovedaksjonær i OPP, Ingebrigt Bjerke, forteller at de lokale eierne har vært i dialog med Polaris Media helt siden aviskonsernet kjøpte Opdalingen i 2015.

– Vi mener denne høsten er det rette tidspunktet å avslutte en utmattende aviskonkurranse som svekker økonomien i begge selskapene. Ingen av avisene driver bærekraftig i dag, sier Bjerke til Opdalingen.

De to avisene i Oppdal har de siste fem årene hatt et samlet underskudd på over to millioner kroner.

– Vi sikrer med dette et robust lokalt mediehus som i enda større grad enn i dag kan drive god lokaljournalistikk. Avisene har i dag hver for seg for liten arbeidsstyrke til å drive tilstrekkelig viktig og relevant undersøkende journalistikk. Den nye sammenslåtte avisa skal bli en viktig samfunnsstemme for folk i fjellregionen i det nye Trøndelag, lover redaktør og daglig leder i OPP, Per Roar Bekken. Han blir redaktør og daglig leder i det nye mediehuset.