Nå kan du bestille koronatest på nett

Nytt tilbud til innbyggerne i Sunndal.
Nyheter

Fra torsdag 17. september kan innbyggere i Sunndal kommune selv bestille covid-19 test på nettet. På denne måten kan nå test bestilles uten at en har måttet kontakte fastlege eller legevakt først, opplyser Sunndal kommune i en pressemelding. Dette betyr at det blir mindre ventetid på telefon, samtidig som legekontor og legevakt får færre telefoner og dermed får frigitt tid til annen drift.

Bestillingen av koronatest gjøres på nettstedet c19.no. Løsningen er utviklet av Kristiansund kommune, og Sunndal kommune er en av flere kommuner som nå tar i bruk løsningen.

c19.no krever pålogging med elektronisk ID, og man må oppgi kontaktinformasjon og krysse av for om det gjelder time til seg selv eller til en annen person. Umiddelbart etter at skjema er sendt inn, kommer informasjon om når og hvor man skal møte opp. Ventetiden vil avhenge av test-kapasiteten.

Det er viktig at alle følger de til enhver tid gjeldende kriterier for testing før timebestilling. Disse finnes på Folkehelseinstituttet sine sider, eller på helsenorge.no (koronasjekk).

Alternativt kan test bestilles ved å ringe infeksjonsklinikken på tlf. 907 14 174, som er betjent fra kl. 10 – 14 alle hverdager.

Den som trenger legeundersøkelse må kontakte fastlegen sin på samme måte som før.